Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Picula primio je novog veleposlanika Talijanske Republike, Alessandra Grafinija...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je 18. srpnja o. g. novog veleposlanika Talijanske Republike u Zagrebu Alessandra Grafinija, koji mu je tom prigodom predao kopije vjerodajnica.

Zaželjevši veleposlaniku dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju nove dužnosti, ministar je naglasio značaj talijanskog predsjedanja Europskom unijom za Republiku Hrvatsku, te izrazio uvjerenje da će se bilateralni politički i gospodarski odnosi između dvije susjedne zemlje i dalje razvijati te pridonijeti jačanju veza između Zagreba i Rima.

Veleposlanik Grafini je iskazao zadovoljstvo što započinje svoj mandat u Hrvatskoj baš u vrijeme talijanskog predsjedanja EU-om, a budući da je prethodno bio veleposlanik u Bugarskoj, koja je već kandidat za ulazak u EU, moći će koristiti stečena iskustva za bolje razumijevanje problema s kojima se susreće RH.

Italija i Hrvatska imaju mnoge zajedničke interese, ne samo u gospodarskom smislu, već i mnogo šire, čije će promicanje pridonijeti daljnjem razvoju ukupnih odnosa.



Priopćenja