Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Picula održao je sastanak s veleposlanicima RH akreditiranima u zemljama EU...

Na sastanku ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonina Picule s veleposlanicima RH akreditiranima u zemljama Europske unije, koji je u MVP RH održan 15. listopada 2003., razmotrena su najaktualnija pitanja koja trenutno dominiraju odnosima RH i EU, među kojima posebno istaknuto mjesto ima suradnju s MKSJ.

Ministar Picula je detaljno izvijestio veleposlanike o najnovijim elementima od značaja za razvoj i dinamiku odnosa s EU, dok su veleposlanici ministra informirali o stajalištima svojih država primateljica te obrazložili specifičnosti koje postoje u percepciji RH u nekim od tih država.

Zaključeno je da je potrebno uložiti dodatne napore u svim državama EU kako bi se što detaljnije i vjerodostojnije prenijela stajališta RH i prikazali napori koje RH ulaže u cilju ispunjavanja političkih kriterija za ulazak u EU.

U slučaju generala Gotovine potrebno je ustrajati na tumačenju potpune odlučnosti Vlade RH da učini sve što je u njenoj moći da se ispune zahtjevi MKSJ. Istaknuto je međutim da taj slučaj ne smije zasjeniti velike rezultate koje je RH ostvarila u posljednjih nekoliko godina.



Priopćenja