Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Međunarodna konferencija „Nasljeđe mira - 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma“

Povodom obilježavanja 25. godišnjice potpisivanja Daytonsko-pariškog sporazuma, u utorak 15. prosinca 2020. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se Međunarodna konferencija „Nasljeđe mira - 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma“.

Namjera ove jednodnevne konferencije je obilježiti povijesno postignuće Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma te ponuditi viđenja na ono što je mirovni sporazum značio prije 25 godina i što znači za sadašnjost i za budućnost.

Početak konferencije predviđen je u 14 sati, većina sudionika konferencije bit će uključena putem video linka, dok će manji broj biti prisutan u NSK. Radni jezik konferencije je engleski, uz osigurani prijevod. Informacije o govornicima, temama i rasporedu mogu se pronaći u programu u privitku.

Konferenciju je moguće pratiti i putem YouTube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova na poveznici https://youtu.be/RPu6gesgkmk.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da, najkasnije do utorka, 15. prosinca 2020. godine u 10 sati, pošalju prijavu za akreditaciju na e-mail adresu glasnogovornik@mvep.hr.
Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, kontakt broj te OIB ili broj osobne iskaznice. Akreditacije se mogu pokupiti od 13 sati na sjevernom ulazu NSK.