Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

KONFERENCIJA VELEPOSLANIKA, GENERALNIH KONZULA I VOJNIH IZASLANIKA REPUBLIKE HRVATSKE 2019.

Godišnja konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske održat će se u četvrtak i petak, 22. i 23. kolovoza 2019. godine u hotelu Sheraton, u Zagrebu.

U četvrtak, 22. kolovoza, o odrednicama hrvatske vanjske i europske politike govorit će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Uslijedit će rasprave, u kojima će sudjelovati i čelnici drugih ministarstava koja se bave međunarodnim pitanjima, o današnjem geopolitičkom i sigurnosnom okviru, ključnim gospodarskim procesima te javnoj i kulturnoj diplomaciji.

U petak, 23. kolovoza, veleposlanici i generalni konzuli sudjelovat će u panel-raspravama o predsjedanju Vijećem Europske unije, odnosima s državama jugoistočne Europe, prioritetima i izazovima gospodarske diplomacije te suradnji s Hrvatima izvan RH.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti uvodne govore na konferenciji u četvrtak, 22. kolovoza u 11:00 sati.

Molimo predstavnike medija da u hotel Sheraton dođu u četvrtak, 22. kolovoza najkasnije do 10:30 sati, a svoj dolazak najave najkasnije do srijede, 21. kolovoza 2019. u 18:00 sati, na: glasnogovornik@mvep.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.