Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pejčinović Burić na 128. sastanku Odbora ministara Vijeća Europe

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovat će u četvrtak i petak, 17. i 18. svibnja 2018. godine u Helsingoru, Kraljevini Danskoj, na 128. sastanku Odbora ministara država članica Vijeća Europe tijekom kojeg će Republika Hrvatska preuzeti predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe od Kraljevine Danske.

Ministri će na sastanku Odbora ministra raspravljati o stanju demokracije, ljudskim pravima i vladavini prava u Europi, osiguravanju dugoročne učinkovitosti sustava Europske konvencije o ljudskim pravima te o trenutnim izazovima i perspektivama  Vijeća Europe.

U okviru dvodnevnog boravka u Kraljevini Danskoj, ministrica Pejčinović Burić predstavit će prioritete i program hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe te će se  bilateralno  sastati s predsjedavajućim Vijeća Europe, ministrom vanjskih poslova Kraljevine Danske Andersom Samuelsenom te  više drugih ministara. Očekuje se, također,  susret s danskim prestolonasljednikom Frederikom Andréom Henrikom Christianom.