Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Stier u službenom posjetu Mađarskoj

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier boravit će 21. i 22. studenog u službenom posjetu Mađarskoj, a u petak 25. studenog 2016. godine u službenom posjetu Republici Sloveniji.

Ministar Stier će se u Budimpešti sastati s kolegom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, nakon čega će biti održana konferencija za medije (22.11. u 15.15 sati, Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine Mađarske).

Ministar će se sastati i sa Zsoltom Semjénom, zamjenikom predsjednika Vlade Mađarske, Zsoltom Némethom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku u mađarskom parlamentu te s Mátyás Firtlom, predsjednikom Parlamentarne skupine prijateljstva Mađarska – Hrvatska.

Tijekom boravka u Budimpešti ministar Stier susret će se s predstavnicima hrvatske zajednice u Mađarskoj - zastupnikom hrvatske zajednice u Parlamentu Mišom Heppom, predsjednikom Hrvatske državne samouprave Ivanom Guganom i predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj Josom Ostrogonacem (21.11. u 19 sati, Veleposlanstvo RH u Mađarskoj).