Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Kovač u službenom posjetu Svetoj Stolici i Talijanskoj Republici

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač boravit će u utorak i srijedu, 23. i 24. veljače o.g. u službenom posjetu Svetoj Stolici i Talijanskoj Republici.

U utorak 23. veljače o. g. ministar Kovač će se susresti s nadbiskupom, msgr. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice i kardinalom msgr. Jeanom-Louisom Tauranom, predsjednikom Pontifikalnog vijeća za međureligijski dijalog. S arhivistom Tajnog vatikanskog arhiva fra Tomislavom Mrkonjićem, ministar Kovač će obići arhiv i pobliže se upoznati s građom ranog Srednjeg vijeka značajnom za odnose RH sa Svetom Stolicom, a posjetit će i Hrvatski zavod svetog Jeronima i susresti se s vice-rektorom Markom Đurinom i svećenicima na studiju.

U srijedu, 24. veljače ministar Kovač će se u Rimu sastati s kolegom, ministrom vanjskih poslova i međunarodne suradnje Talijanske Republike Paolom Gentilonijem. Predviđeni su i susreti s predsjednikom Odbora Senata Talijanske Republike za vanjske poslove i iseljeništvo Pierom Ferdinandom Casinijem i s članovima i zastupnicima vanjskopolitičkog odbora Senata i Zastupničkog doma te sastanak s predsjednikom Talijansko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Aldom di Biagiom. Ministar Kovač će u Talijanskom institutu za međunarodne organizacije održati predavanje, na kojem će sudjelovati diplomatski zbor i predstavnici Hrvatske zajednice u Rimu.