Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Kovač na sastancima Vijeća za vanjske poslove (FAC) i Vijeća za opće poslove (GAC)

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač sudjelovat će na sastancima Vijeća za vanjske poslove (FAC) i Vijeća za opće poslove (GAC) u Bruxellesu, 15. i 16. veljače 2016.

Ministar Kovač sudjelovat će u ponedjeljak, 15. veljače 2016. godine na sastanku Vijeća za vanjske poslove (FAC) u Bruxellesu. Teme razgovora ministara vanjskih poslova bit će situacija u Bjelorusiji i Moldovi te klimatska diplomacija, a očekuje se i usvajanje zaključaka o Bjelorusiji i klimatskoj diplomaciji. Ministri će razgovarati i o humanitarnoj situaciji u Siriji. Tijekom ručka ministri vanjskih poslova imat će priliku razmijeniti mišljenja s ministrom vanjskih poslova Libanona. Prije početka sastanka Vijeća za vanjske poslove (FAC), predstavnici Bosne i Hercegovine predat će zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.

Više o sastanku Vijeća za vanjske poslove (FAC): http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/fac/2016/02/15/

Ministar Kovač će u utorak, 16. veljače 2016. godine sudjelovati na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC). Na dnevnom redu GAC-a je rasprava o nacrtu zaključaka čije se usvajanje očekuje tijekom predstojećeg sastanka Europskog vijeća koji će se održati 18. i 19. veljače 2016. Ministri će također započeti s pripremama za sastanak Europskog vijeća koji će se održati  17. i 18. ožujka 2016., a kojim će dominirati teme vezane uz ekonomiju i pitanje migracija.

Više o sastanku Vijeća za opće poslove (GAC): http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/gac/2016/02/16/