Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak ministrice Pusić i hrvatskih počasnih konzula
Druga konferencija počasnih konzula


Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s hrvatskim počasnim konzulima u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 25. i 26. svibnja u Zagrebu organizira Drugu konferenciju hrvatskih počasnih konzula. Očekujemo sudjelovanje oko 40 naših počasnih konzula iz svih dijelova svijeta. Glavna tema Konferencije bit će jačanje aktivnosti počasnih konzula u promociji hrvatskog izvoza i privlačenju stranih investicija.
Tijekom dvodnevnog boravka u RH počasni konzuli će se susresti s najvišim državnim dužnosnicima i s predstavnicima relevantnih gospodarskih institucija i poslovnih udruženja. Konzuli će također sudjelovati na investicijskoj konferenciji Vlade RH koja će se održati u ponedjeljak u Hotelu Westin. Uvečer prvog dana Konferencije, zajedno s HGK i HUP za počasne konzule organiziran je prijem na kojemu bi se ostvario izravan kontakt sa čelnicima 50-tak vodećih hrvatskih izvoznika. Drugi dan konferencije počasni konzuli saslušat će prezentacije o izvoznim i turističkim potencijalima Hrvatske.