Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Središnja proslava povodom obilježavanja Dana Europe na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati


U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u subotu, 11. svibnja 2013. godine, na Trgu Petra Preradovića („Cvjetni trg“), u Zagrebu, od 10,00 do 13,00 sati, održat će se središnja proslava povodom obilježavanja Dana Europe.

Na postavljenim info-štandovima građani će moći dobiti informacije i besplatne informativne publikacije o Europskoj uniji i učincima predstojećeg članstva Republike Hrvatske na njihov svakodnevni život. Tom će prigodom na Cvjetnom trgu svoje info-štandove imati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Hrvatska gospodarska komora, Europski parlament - Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj, IMPACT Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj (u balonu s multimedijalnom izložbom), te veleposlanstava država članica Europske unije.

Predviđen je i glazbeno-scenski program s nastupom djece iz Eurocampusa – Francuske i Njemačke škole u Zagrebu te koncert Three Ladies (Maja Vučić, Ivana Radovniković i Branka Delić).

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova četrnaestu godinu zaredom nizom događanja obilježava Dan Europe (9. svibnja) i to u suradnji, kao i prijašnjih godina, s Delegacijom Europske unije te veleposlanstvima država članica Europske unije.

Europski tjedan dio je intenzivnih informativnih aktivnosti koje se provode radi boljeg upoznavanja hrvatske javnosti s mogućnostima i izazovima budućeg članstva u Europskoj uniji, a u njegovo su obilježavanje uključeni gradovi i županije diljem Hrvatske.

Program Europskog tjedna možete pregledati ovdje:

https://mvep.gov.hr/hr/hrvatska-i-europska-unija/eu-za-gradane/europski-tjedan-2013/

 

Ured glasnogovornika