Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić predvodit će hrvatsko izaslanstvo na osmom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije, koji će se održati u srijedu, 6. lipnja 2012. godine, u Bruxellesu

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić predvodit će hrvatsko izaslanstvo na osmom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije, koji će se održati u srijedu, 6. lipnja 2012. godine, u Bruxellesu.

Izaslanstvo Europske unije predvodit će danski ministar za europske poslove Nicolai Wammen i povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Füle.

Na sastanku će se razmotriti pregled aktualnih odnosa između Republike Hrvatske i Europske unije u svim područjima primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je prošlog tjedna prijedlog ažuriranog Akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, koji će na sastanku Vijeća biti predstavljen europskoj strani.