Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Povodom obilježavanja predstojećeg Dana Europe, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u otvorenju „Euro gastro festivala – EU28“ koji će se održati u utorak, 8. svibnja 2012. godine, u Splitu, na Trgu Republike, s početkom u 16,30 sati

Povodom obilježavanja predstojećeg Dana Europe, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u otvorenju „Euro gastro festivala – EU28“ koji će se održati u utorak, 8. svibnja 2012. godine, u Splitu, na Trgu Republike, s početkom u 16,30 sati.

„Euro gastro festival – EU28“ u Splitu zamišljen je kao manifestacija na kojoj će se u suradnji s renomiranim hrvatskim kuharima prezentirati nacionalne kuhinje svih država članica Europske unije, među njima i hrvatska nacionalna kuhinja kao gastro-program buduće 28. države članice Unije.

Festival će okupiti 30-ak gastro-štandova, na kojima će se nuditi specijaliteti svih zemalja Europske unije i Hrvatske, kako bi posjetitelji mogli otkriti svu raznolikost i bogatstvo europske kulinarske baštine.

U povodu obilježavanja Dana Europe na Trgu Republike bit će postavljeno i 20-ak info-štandova na kojima će građani moći dobiti razne informativne publikacije i materijale Ministarstva vanjskih i europskih poslova i veleposlanstava država članica Europske unije.