Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U utorak, 31. siječnja 2012. godine, s početkom u 09.30 sati u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održat će se X. sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora Europske unije i Republike Hrvatske pri Europskom gospodarsko-socijalnom odboru

U utorak, 31. siječnja 2012. godine, s početkom u 09.30 sati u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održat će se X. sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora Europske unije i Republike Hrvatske pri Europskom gospodarsko-socijalnom odboru.

Zajednički odbor čine predstavnici Europskog gospodarsko-socijalnog odbora i predstavnici poslodavaca, sindikata te organizacija civilnog društva Republike Hrvatske. Uz njih, na sastanku će sudjelovati i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić, veleposlanik Danske u Republici Hrvatskoj i predstavnik danskog predsjedništva Vijećem EU Bo Eric Weber, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren i predsjednica Savjeta za razvoj civilnog društva Slađana Novota.

Na sastanku je predviđeno podnošenje izvješća o Europskom socijalnom fondu, predstavljanje postignutog napretka Republike Hrvatske u odnosu na preuzete obveze, prezentiranje budućih aktivnosti vezanih uz proces ratifikacije, a raspravljat će se i o tijeku i trajanju samog procesa ratifikacije.

Fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti početak sastanka u 09.30 sati, a supredsjedatelji Zajedničkog savjetodavnog odbora Europske unije i Republike Hrvatske pri Europskom gospodarsko-socijalnom odboru Ana Miličević Pezelj i Christoph Lechner dat će izjave za medije u 12.45 sati.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do utorka, 31. siječnja 2012. godine, najkasnije do 09.00 sati na broj telefona 01/4597-704 ili email glasnogovornik@mvep.hr.