Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Srednjoeuropske incijative (SEI) koji će se održati u petak, 10. lipnja 2011. godine, u Trstu

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Srednjoeuropske incijative (SEI) koji će se održati u petak, 10. lipnja 2011. godine, u Trstu.

Program ministarskog sastanka fokusiran je na dugoročne strategije jačanja uloge Srednjoeuropske inicijative kao foruma za dijalog, a u cilju poticanja pune eurointegracije svih preostalih država članica SEI-a.

Također će biti riječi o provedbi programa između država članica SEI-a te jačanju suradnje između SEI-a i makroregija koje ova Inicijativa obuhvaća. Na sastanku će posebna pažnja biti posvećena potencijalima koji su otvoreni sinergijom između SEI-a i Europske banke za obnovu i razvoj, u pogledu planiranja i provedbe zajedničkih programa.