Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u ponedjeljak, 16. svibnja 2011. godine, u Rimu, na ministarskoj konferenciji Ujedinjenih naroda „Globalno upravljanje i reforma Vijeća sigurnosti UN-a“

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u ponedjeljak, 16. svibnja 2011. godine, u Rimu, na ministarskoj konferenciji Ujedinjenih naroda „Globalno upravljanje i reforma Vijeća sigurnosti UN-a“.

Cilj jednodnevne konferencije je omogućiti otvorenu razmjenu stajališta o reformi Vijeća sigurnosti i pokušati doći do konkretnih i konstruktivnih prijedloga za nastavak međuvladinih pregovora koji se odvijaju na plenarnim zasjedanjima Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku. Na konferenciji, koja će okupiti preko stotinu država članica UN-a, posebno će se raspravljati o temama regionalne zastupljenosti u Vijeću sigurnosti, reformi metoda i procedura rada te prijedlozima o kriterijima za članstvo u ovom tijelu.

Tijekom boravka u Rimu ministar Jandroković održat će na marginama konferencije niz bilateralnih sastanaka na kojima će predstaviti posljednje aktivnosti koje hrvatska Vlada poduzima u završnici pregovora s Europskom unijom.