Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 10. i 11. svibnja 2011. godine, u Istanbulu, gdje će sudjelovati na 4. konferenciji Ujedinjenih naroda o najmanje razvijenim zemljama te 121. sjednici Odbora ministara Vijeća Europe

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 10. i 11. svibnja 2011. godine, u Istanbulu, gdje će sudjelovati na 4. konferenciji Ujedinjenih naroda o najmanje razvijenim zemljama te 121. sjednici Odbora ministara Vijeća Europe.

U utorak, 10. svibnja 2011. godine, na Konferenciji Ujedinjenih naroda razmotrit će se rezultati 10-godišnjeg akcijskog plana za najmanje razvijene zemlje, usvojenog na posljednjoj konferenciji, održanoj 2001. godine u Bruxellesu. Na sastanku će se također raspravljati i o novim mjerama i strategijama za održivi razvoj najmanje razvijenih zemalja u idućem desetljeću.

Ministar Jandroković sudjelovat će u srijedu, 11. svibnja 2011. godine, na 121. sjednici Odbora ministara Vijeća Europe na kojoj će biti predstavljeno izvješće o radu turskog predsjedanja, te prioriteti narednog ukrajinskog predsjedanja Odborom ministara.

Boravak u Istanbulu, ministar Jandroković iskoristit će i da na marginama sastanaka svojim kolegama predstavi posljednje aktivnosti koje se poduzimaju u završnici hrvatskog pregovaračkog procesa s Europskom unijom.