Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 18. i 19. travnja 2011. godine u Bruxellesu, gdje će predvoditi hrvatsko izaslanstvo na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te na sedmom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 18. i 19. travnja 2011. godine u Bruxellesu, gdje će predvoditi hrvatsko izaslanstvo na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te na sedmom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije.

U ponedjeljak, 18. travnja 2011. godine, ministar Jandroković održat će sastanke s predsjednikom skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Josephom Daulom, te zastupnikom u Europskom parlamentu Ivom Vajglom, a sudjelovat će i na radnoj večeri Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Republike Hrvatske Europskoj uniji na temu „Jugoistočna Europa i Mediteran“.

Na međuvladinoj konferenciji koja će se održati 19. travnja 2011. godine očekuje se da će Republika Hrvatska zatvoriti dva poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom – Poglavlje 11-Poljoprivreda i ruralni razvitak i Poglavlje 22-Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata.

Nakon međuvladine konferencije, održat će se sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Republike Hrvatske Europskoj uniji na kojem će sugovornici rekapitulirati pristupni proces Republike Hrvatske s Europskom unijom u posljednjih godinu dana, odnosno od ožujka 2010. godine kada je održan šesti sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje, razmotriti trenutno stanje odnosa te raspraviti o situaciji na jugoistoku Europe i o ostalim međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, posebice o stanju na području sjeverne Afrike.

Nakon sastanaka, potpredsjednik Vlade i ministar Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova Republike Mađarske János Martonyi i povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Füle održat će zajedničku konferenciju za novinare (očekuje se oko 12,30 sati).