Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U četvrtak, 17. veljače 2011. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, u 10.00 sati, započet će dvodnevni seminar na temu „Pravni aspekti i faze pristupnih pregovora“

U četvrtak, 17. veljače 2011. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, u 10.00 sati, započet će dvodnevni seminar na temu „Pravni aspekti i faze pristupnih pregovora“.

Seminar ima za cilj prenošenje hrvatskih iskustava i znanja iz područja europskih integracija državnim službenicima zemalja jugoistočne Europe. Održat će se u zajedničkoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Uvodna izlaganja održat će državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, dok će predavanje o pregovaračkom okviru i očekivanoj dinamici pregovora održati glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak.

Ovo je drugi u nizu seminara, započetih u prosincu prošle godine, kojima je cilj državnim službenicima zemalja u regiji dati uvid u glavna područja pregovora s Europskom unijom, te u strategije i tehničke izazove vezane za otvaranje, provedbu i zatvaranje pregovaračkog procesa s Europskom unijom. 

Pozivamo predstavnike medija na sudjelovanje na uvodnim izlaganjima državnog tajnika Plenkovića i stalne predstavnice UNDP-a Vinton, kao i na predavanju glavnog pregovarača Drobnjaka.

Molimo zainteresirane novinare, snimatelje i fotografe da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do srijede, 16. veljače 2011. godine, najkasnije do 16.30 sati, na broj telefona 01/ 4597 704 ili email glasnogovornik@mvpei.hr