Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U četvrtak, 27. siječnja 2011. godine, u MVPEI-u će se održati VIII sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora Europske unije i Republike Hrvatske. Supredsjedatelji Zajedničkog savjetodavnog odbora Lidija Pavić Rogošić i Christoph Lechner dat će izjave za medije u 12.30 sati u MVPEI-u

U četvrtak, 27. siječnja 2011. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija održat će se VIII sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora Europske unije i Republike Hrvatske.

U uvodnom dijelu sastanka sudionicima će se obratiti državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković.

U radu Zajedničkog odbora također će sudjelovati i ravnateljica Uprave za koordinaciju prilagodbe pravnom sustavu Europske unije i praćenje provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Dubravka Vlašić-Pleše, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić, predstavnik Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paulo Berizzi, zamjenik veleposlanika Republike Mađarske u Hrvatskoj i predstavnik mađarskog predsjedništva Vijećem EU Zoltán József Magyar, predsjednik Odjela vanjskih poslova Europskog gospodarsko-socijalnog odbora Sandy Boyle, kao i predstavnica Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Žaklina Jurišić.

Zajednički savjetodavni odbor čine predstavnici Europskog gospodarsko-socijalnog odbora i predstavnici poslodavaca, sindikata te organizacija civilnog društva Republike Hrvatske.  Zadatak ovog odbora je uspostavljanje dodatnog institucionalnog oblika dijaloga tijela Europske unije i Republike Hrvatske kao države kandidatkinje za članstvo, poticanje javnih rasprava o posljedicama članstva u Uniji, te doprinos jačanju civilnog društva općenito.

Na sutrašnjem je sastanku predviđeno podnošenje izvješća o tijeku hrvatskih pregovora, rasprava o komunikacijskoj strategiji o pristupanju Hrvatske u članstvo Unije, kao i predstavljanje teme ruralnog razvoja i provedbe pristupa LEADER.

Supredsjedatelji Zajedničkog savjetodavnog odbora Europske unije i Republike Hrvatske pri Europskom gospodarsko-socijalnom odboru (EGSO) Lidija Pavić Rogošić i Christoph Lechner, dat će izjave za medije u 12.30 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da dođu u Ministarstvo do 12.15 sati, te da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do četvrtka, 27. siječnja 2011. godine, najkasnije do 11.00 sati na broj telefona 01/4597-704 ili email glasnogovornik@mvpei.hr.