Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković boravit će 21. i 22. prosinca 2010. godine u Kraljevini Belgiji, gdje će predvoditi hrvatsko izaslanstvo na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te potpisati Sporazum o suradnji između Vlade Republike Hrvatske, Frankofonske zajednice, Regije Valonije i Povjerenstva Frankofonske zajednice Regije Bruxelles-Glavni grad

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 21. i 22. prosinca 2010. godine u Kraljevini Belgiji, gdje će predvoditi hrvatsko izaslanstvo na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te potpisati Sporazum o suradnji između Vlade Republike Hrvatske, Frankofonske zajednice, Regije Valonije i Povjerenstva Frankofonske zajednice Regije Bruxelles-Glavni grad.

Sporazum će biti potpisan u utorak, 21. prosinca 2010. godine, u zgradi Vlade Regije Valonije, u Namuru, s početkom u 16,00 sati. S belgijske strane Sporazum će potpisati ministar predsjednik Regije Valonije i Frankofonske zajednice Rudy Demotte te ministar pri Povjerenstvu Frankofonske zajednice i državni tajnik za urbanizam i javna dobra Regije Bruxelles-Glavni grad Emir Kir.

U srijedu, 22. prosinca 2010. godine, u Bruxellesu, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Nakon sastanka, ministar Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika Vlade i ministar vanjskih poslova i institucionalnih reformi Kraljevine Belgije Steven Vanackere i povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Füle održat će zajedničku konferenciju za novinare (očekuje se oko 12,00 sati).