Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 7. i 8. prosinca 2010. godine, u radnom posjetu Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 7. i 8. prosinca 2010. godine, u radnom posjetu Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske.

U utorak, 7. prosinca, ministar Jandroković sastat će se s ministrom za vanjske poslove i poslove Commonwealtha Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Williamom Hagueom.

Istoga dana, ministar Jandroković sastat će se u Westminsterskoj palači, sjedištu britanskog parlamenta sa Alexanderom Henryem Scrymgeourom, 12. Earlom od Dundeea, zastupnikom Konzervativne stranke i predsjednikom Svestranačke grupe za Republiku Hrvatsku u britanskom parlamentu, te počasnim konzulom Republike Hrvatske u Edinburghu kao i sa Lordom Grenfellom, zastupnikom Laburističke stranke i tajnikom Svestranačke grupe za Republiku Hrvatsku u britanskom parlamentu. Na sastanku će sudjelovati i sedmero drugih zastupnika Gornjeg i Donjeg doma britanskog parlamenta.

Slijedit će sastanak s državnim ministrom za poslovanje i poduzetništvo Markom Priskom, te savjetnikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za europska i globalna pitanja Jonom Cunliffom.

U srijedu, 8. prosinca 2010. godine, ministar Jandroković sudjelovat će na okruglom stolu s poslovnim ljudima londonskog Citya, te potom održati sastanak sa skupinom britanskih gospodarstvenika.

Također će održati i predavanje na Kraljevskom institutu za međunarodne poslove na temu "Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji i uloga Hrvatske u jugoistočnoj Europi“.

Nakon boravka u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, ministar Jandroković nastavlja radni posjet Kraljevini Danskoj, a nakon toga, i Saveznoj Republici Njemačkoj gdje će sudjelovati na Konferenciji „Perspektive za Jugoistočnu Europu: Njemačka, Austrija i SAD u dijalogu s čelnicima regije“.