Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u ponedjeljak, 20. rujna 2010. godine, na konferenciji zaklade Hanns Seidel koja će se održati na temu „Hrvatska na pragu Europske unije“

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u ponedjeljak, 20. rujna 2010. godine, na konferenciji zaklade Hanns Seidel koja će se održati na temu „Hrvatska na pragu Europske unije“.

Konferencija će se održati, s početkom u 9.30 sati, u konferencijskoj dvorani hotela Palace, Trg J. J. Strossmayera 10.

Pozdravne govore održat će zastupnik u bavarskom parlamentu dr. Günter Beckstein i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernd Fischer.

U 9.50 sati ministar Jandroković održat će izlaganje na temu „Hrvatska kao buduća članica Europske unije – ciljevi, perspektive, poteškoće“.

Zaklada Hanns Seidel je njemačka, odnosno bavarska, politička zaklada koja organiziranjem međunarodnih konferencija nastoji potaknuti raspravu o aktualnim političkim temama, kao i dati doprinos jačanju bilateralnih kontakata. Konferencija koja će se održati 20. rujna 2010. godine u Zagrebu namijenjena je predstavnicima državne uprave, gospodarstvenicima, znanstvenicima, medijima, a na njoj će sudjelovati i njemački zastupnici Bundestaga, kao i bavarskog parlamenta.