Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U okviru završnice predsjedanja Republike Hrvatske Američko-jadranskom poveljom, u petak, 9. srpnja 2010. godine, u Dubrovniku će se održati sastanak Partnerske komisije na razini ministara vanjskih poslova

U okviru završnice predsjedanja Republike Hrvatske Američko-jadranskom poveljom, u petak, 9. srpnja 2010. godine, u Dubrovniku će se održati sastanak Partnerske komisije na razini ministara vanjskih poslova.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (13,00 sati, hotel „Excelsior“, Frana Supila 12, dvorana „Lavanda“).

Uz ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića na sastanku će sudjelovati predstavnici zemalja članica Američko-jadranske povelje - ministri vanjskih poslova Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije te veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Također, predviđeno je sudjelovanje Republike Kosovo kao zemlje promatrača.

Na sastanku će se raspravljati o jugoistočnoj Europi i euroatlantskim integracijama, iskustvima zemalja članica Američko-jadranske povelje u operacijama NATO-a te aktivnostima vezanima uz javnu diplomaciju.

Molimo sve zainteresirane za izjave za medije da dođu u hotel „Excelsior“ najkasnije do 12,50 sati.

Također, molimo predstavnike medija da dolazak najave Uredu glasnogovornika na e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr , najkasnije do petka, 9. srpnja 2010. godine, do 9,00 sati.