Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u srijedu, 30. lipnja 2010. godine, u Bruxellesu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u srijedu, 30. lipnja 2010. godine, u Bruxellesu.

Na sutrašnjoj Međuvladinoj konferenciji očekuje se da će Republika Hrvatska otvoriti preostala 3 poglavlja o kojima se pregovara (8-Tržišno natjecanje, 23-Pravosuđe i temeljna prava i 31-Vanjska, sigurnosna i obrambena politika) i zatvoriti dodatna 2 poglavlja (5-Javne nabave i 16-Porezi). Time bi Hrvatska imala otvorena sva 33 poglavlja o kojima se pregovara i 20 privremeno zatvorenih poglavlja.

Nakon sastanka, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova Kraljevine Španjolske Miguel Angel Moratinos i povjerenik Europske komisije za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Füle održat će zajedničku konferenciju za novinare (očekuje se oko 13,00 sati).