Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U četvrtak, 2. srpnja 2009. godine, održat će se sastanak savjetnika za kulturu i djelatnika zaduženih za promidžbu kulture u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u europskim državama

            U organizaciji Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, te u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa, u četvrtak, 2. srpnja 2009. godine, održat će se sastanak savjetnika za kulturu i djelatnika zaduženih za promidžbu kulture u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u europskim državama.

            Na sastanku će sudionici govoriti o temama poput smjerova diplomatskog djelovanja i ulozi kulturnih savjetnika, bilateralnoj obrazovnoj i znanstvenoistraživačkoj suradnji, sustavu nastave na hrvatskom jeziku u inozemstvu, lektoratu hrvatskog jezika na stranim visokoškolskim ustanovama, ulozi diplomacije u promidžbi kulture i sličnima.

            Na navedenom sastanku će prisustvovati savjetnica ministra za Hrvate u inozemstvu i kulturu Mirjana Bohanec Vidović, ravnatelj Diplomatske akademije dr. Mladen Andrlić, kao i drugi djelatnici Ministarstava.

            U uvodnom dijelu sastanka, koji će biti otvoren za medije, izlaganja o gore spomenutim temama održat će savjetnica Bohanec Vidović i ravnatelj Andrlić. Sastanak će započeti u 10.00 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N.Š. Zrinskog 7-8, Zagreb.

            Molimo zainteresirane predstavnike medija da prethodno svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika na broj telefona 01/ 4597 704, faksa 01/ 4569 973 ili email glasnogovornik@mvpei.hr, najkasnije do 16.00 sati u srijedu, 1. srpnja 2009. godine.