Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, 17. i 18. listopada 2008. godine, u Zadru će se održati međunarodna konferencija „Učimo o EU - komunikacija, suradnja i koordinacija“

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, 17. i 18. listopada 2008. godine, u Zadru će se održati međunarodna konferencija „Učimo o EU - komunikacija, suradnja i koordinacija“.

Temeljem iskustava s prijašnjih konferencija „Učimo o EU“, gdje su istraživani različiti aspekti poučavanja i komunikacija o EU temama, ovogodišnja konferencija bit će usredotočena na tri osnove uspješnog rada na području europskih integracija: komunikaciju, suradnju i koordinaciju. Sva tri aspekta važna su pri osmišljavanju mnogih aktivnosti poučavanja te njihovog provođenja. Oni utječu na opću informiranost o EU temama, specifična znanja i vještine potrebne u radu s pitanjima vezanim uz EU, kao i cjelokupnu organizaciju EU poslova u državama članicama te potencijalnim budućim državama članicama. Teme ovogodišnje konferencije stoga će biti:

  • Komunikacija, suradnja i koordinacija – europska, regionalna i nacionalna razina;
  • Koordiniranje politika EU-a na nacionalnoj razini;
  • Sekundiranje i stažiranje u institucijama EU-a;
  • Suradnja s medijima i uloga resornih institucija u komuniciranju s javnošću;
  • Horizontalno prenošenje iskustava kroz sektore

U otvaranju konferencije sudjelovat će ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja Republike Hrvatske EU Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Joško Klisović, dožupan Zadarske županije Josip Miletić, predstavnici Zaklade Konrad Adenauer, Delegacije Europske komisije u Zagrebu te Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj. U rad konferencije bit će uključeno stotinjak sudionika iz tijela državne i lokalne uprave te škola za javnu upravu iz Albanije, Bugarske, Danske, Finske, Francuske, Estonije, Letonije, Norveške, Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Hrvatske.

Radni jezik konferencije je engleski.