Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković otvorit će multimedijalnu izložbu „NATO – sigurnija budućnost“ u srijedu, 10. rujna 2008. godine, u Gliptoteci HAZU (Zagreb, Medvedgradska 2) s početkom u 11.00 sati

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković otvorit će multimedijalnu izložbu „NATO – sigurnija budućnost“ u srijedu, 10. rujna 2008. godine, u Gliptoteci HAZU (Zagreb, Medvedgradska 2) s početkom u 11. 00 sati.

Izložbu je organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji s stožerom NATO-a u Bruxellesu i dio je aktivnosti u sklopu dijaloga s javnošću kojemu je cilj povećanje razine informiranosti o NATO Savezu.

Ovaj multimedijalno interaktivni projekt, koji je bio izložen tijekom summita NATO saveza u Bukureštu, sadrži video, fotografske i pisane materijale o Savezu na engleskom i francuskom jeziku. Pružen je pregled o operacijama u Afganistanu i na Kosovu, civilnom planiranju u slučaju kriza, znanstvenoj suradnji, o transformaciji Saveza te interaktivni kviz.

Tijekom održavanja izložbe od 10. do 19. rujna ove godine svakog dana će biti  održana i predavanja o NATO-u na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku. Građani koji ih žele posjetiti mogu raspored naći na Internetskoj stranici www.mvpei.hr/nato .

Uz ministra Jandrokovića na otvorenju će sudjelovati ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelić, veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Peter Györkös te Jean-François Bureau, pomoćnik Glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Mole se zainteresirani novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri da svoj dolazak na otvorenje izložbe najave Uredu glasnogovornika do utorka, 9. rujna 2008. godine, u 16.00 sati, na broj telefona 4597 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.