Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Nakon Vijeća sigurnosti UN-a i susreta s ministrom vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Davidom Milibandom, ministar Jandroković odlazi u službeni posjet Republici Turskoj gdje će boraviti od 22. do 24. svibnja 2008. godine

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, nakon Vijeća sigurnosti UN-a i susreta s ministrom vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Davidom Milibandom, odlazi u službeni posjet Republici Turskoj.

Ministar Jandroković boravit će u službenom posjetu Republici Turskoj od 22. do 24. svibnja 2008. godine gdje će, u četvrtak 22. svibnja 2008. prisustvovati prijemu i dodjeli odlikovanja bivšem ministru vanjskih poslova i civilnom predstavniku Glavnog tajnika NATO-a u Afganistanu, Hikmetu Cetinu.

U petak, 23. svibnja 2008. godine ministar Jandroković će se susresti s predsjednikom Republike Turske, Abdullahom Gülom, predsjednikom Vlade Recep Tayyip Erdoğanom, ministrom vanjskih poslova Ali Babacanom te s predsjednikom Odbora za EU integracije u Parlamentu, Yaşarom Yakışom.

Teme razgovora izaslanstava ministara vanjskih poslova bit će daljnje produbljivanje bilateralnih odnosa, proces pristupanja dviju zemalja Europskoj uniji kao i suradnja u okviru multilateralnih organizacija. Također, razmijenit će se i mišljenja o aktualnoj situaciji u jugoistočnoj Europi.