Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović će dodijeliti stipendije za školsku godinu 2006./2007. učenicima i studentima pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović će u srijedu, 25. travnja 2007. godine, u 15.30 sati, dodijeliti stipendije za školsku godinu 2006./2007. učenicima i studentima pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, na temelju Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata u Republici Hrvatskoj, dodjeljuje stipendije pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, odnosno onima koji su rođeni u inozemstvu i/ili su neprekidno živjeli u inozemstvu najmanje pet godina, a upisuju ili nastavljaju redovnu srednju školu u Republici Hrvatskoj, tj. upisuju ili nastavljaju redovni dodiplomski studij u Republici Hrvatskoj.

Pored spomenutih stipendija, a temeljem Pravilnika o naknadi za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za pripadnike hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pokriva troškove školarine za dva semestra tečaja učenja hrvatskog jezika za spomenutu kategoriju pripadnika hrvatskog naroda. Tečaj se održava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – CROATICUM, te Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu – CROATICA.

Za školsku i akademsku godinu 2006./2007. dodijeljeno je ukupno 389 stipendija, od čega studentima 340, a učenicima srednjih škola 49.

Događaj je otvoren za medije.

Obavještavamo novinare, fotoreportere i snimatelje zainteresirane za praćenje događaja da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do utorka, 24. travnja 2007. godine, do 16.30 sati na telefon 45 97 704, faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr, te dođu u srijedu, 25. travnja 2007. godine, u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najkasnije do 15.15 sati.