Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Grubišić ugostio volontere crnogorskoga Crvenog križa nakon povratka iz potresom pogođenih područja u Sisačko – moslavačkoj županiji

Veleposlanik Grubišić primio je 2. ožujka 2021. godine predstavnike crnogorskoga Crvenog križa, na čelu s generalnom tajnicom Jelenom Dubak. Interventni tim, koji se upravo vratio s područja Siska, Petrinje, Gline i ostalih područja pogođenih potresom, činili su koordinator programa za pripremu i odgovor na nesreće Goran Petrušić te članovi Anastasija Jokić, Veselin Pajović, Mina Popović, Kristina Burzanović, Filip Vukčević i Marko Brnović.

Veleposlanik Grubišić zahvalio je cijelom timu na njihovom nesebičnom pomaganju i podršci koju su pružali u životno teškim situacijama u kojima su se zatekli svi stanovnici područja pogođenih potresom. U razgovoru s mladim volonterima veleposlanik se interesirao o njihovim dojmovima i iskustvima koja su stekli volontirajući.
Na kraju je poručio kako se nada da će im novo stečena iskustva unaprijediti stečena znanja, kako bi što adekvatnije pomagali svima kojima to bude u budućnosti potrebno.

Gospođa Dubak istaknula je veliko zadovoljstvo što je imala priliku pomagati susjedima, te istaknula kako su od prvog dana bili u stalnoj komunikaciji s Crvenim križem Republike Hrvatske s kojima imaju odličnu dugogodišnju suradnju.

Osim prikupljanja financijske pomoći i  materijalnih stvari, Crveni križ Crne Gore do sada je uputio u Hrvatsku četiri interventna tima volontera, koji su pomagali u zbrinjavanju stanovništva.        


 

Stranice