Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Uvodna riječ

Poštovani  posjetitelji web stranice Veleposlanstva,

dobro došli na web stranice Veleposlanstva Republike Hrvatske u Mađarskoj, koje Vam omogućuju neposredni pristup i kontakt, informirajući i o dinamičnim i intenzivnim odnosima između Republike Hrvatske i Mađarske, dviju susjednih i prijateljskih država članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza.

Uloga veleposlanstva je pratiti, poticati i razvijati političke, gospodarske, kulturne i druge odnose i suradnju sa službenim i drugim predstavnicima države primateljice, dakle s mađarskim tijelima, ustanovama i pojedincima. Pritom je osobita skrb za Hrvate koji žive i rade u Mađarskoj, kao i konzularno djelovanje kao izravni praktični servis građanima - hrvatskim, ali i mađarskim državljanima.

Kao dio nacionalne službe vanjskih poslova, Veleposlanstvo svoje poslove obavlja komunicirajući s matičnim Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, te resornim ministarstvima i drugim tijelima Vlade Republike Hrvatske, kao i s Uredom predsjednice Republike Hrvatske, koordinirajući i djelovanje s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske sa sjedištem u Pečuhu i s Konzulatom Republike Hrvatske sa sjedištem u Nagykaniszi.

Uvjereni kako i na ovaj elektronički način postajemo pristupačniji i bliži, pozivamo Vas na suradnju, zahvalni za Vaše praćenje, ali i svaki Vaš komentar, sugestiju ili primjedbu.
 

 

dr.sc. Mladen Andrlić
veleposlanik