Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2020. godinu

Temeljem provedenog Javnog natjecaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore programima i projektima Hrvata izvan Republike Hrvatske, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2020. godinu.

Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama ima za cilj jacanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u politickom i društvenom životu država u kojima žive te pridonosi ocuvanju hrvatske kulture, baštine i jezika, kao i jacanju hrvatskog zajedništva, a provodi se u suradnji s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske.
 

Stranice