Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Проштална средба со амбасадорката на Република Хрватска

<p style="text-align: justify;"> Денеска претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери, оствари проштална средба со амбасадорката на Република Хрватска, г-ѓа Даниела Баришиќ.</p> <p style="text-align: justify;"> На средбата беше изразена благодарност за досегашната соработка и поддршка од пријателската Хрватска. Исто така, двајцата соговорници разговараа за актуелните прашања на Република Северна Македонија. Посебен акцент беше ставен на темата за членството во НАТО, како и за претстојното претседателство на Република Хрватска на Советот на Европската Унија и нивната програма и приоритети.</p> <p style="text-align: justify;"> Претседателот Џафери на почитуваната амбасадорка ѝ посака успешна работа по завршувањето на мандатот во Република Северна Македонија и ѝ беше врачено признание за посветеноста во градењето и продлабочувањето на пријателството помеѓу двете земји.</p> <p style="text-align: justify;"> (izvor: <a href="https://sobranie.mk/2016-2020-srm-ns_article-proshtalna-sredba-na-pretsedatelot-dzaferi-so-ambasadorkata-na-republika-hrvatska-vo-republika-sever.nspx">https://sobranie.mk/2016-2020-srm-ns_article-proshtalna-sredba-na-pretsedatelot-dzaferi-so-ambasadorkata-na-republika-hrvatska-vo-republika-sever.nspx</a>)</p>

Press releases