Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

povodom održavanja 3. sjednice mješovitog odbora za gospodarsku suradnju izmedu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva industrije i trgovine Ceške Republike.

U Pragu je 17. i 18. listopada 2011. godine boravilo hrvatsko izaslanstvo na celu s Ruderom Friganovicem, državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva povodom održavanja 3. sjednice mješovitog odbora za gospodarsku suradnju izmedu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva industrije i trgovine Ceške Republike.

U Pragu je 17. i 18. listopada 2011. godine boravilo hrvatsko izaslanstvo na celu s Ruderom Friganovicem, državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva povodom održavanja 3. sjednice mješovitog odbora za gospodarsku suradnju izmedu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva industrije i trgovine Ceške Republike. Nakon razgovora šefovi izaslanstava su otvorili plenarnu sjednicu mješovitog odbora za gospodarsku suradnju izmedu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva industrije i trgovine Ceške Republike. Plenarna sjednica je nastavljena u tri radne skupine: za industriju, energetiku i infrastrukturu, za trgovinu, ulaganja i regionalnu suradnju, te za malo i srednje poduzetništvo. Radne skupine su imale zadacu izraditi izvješca na osnovu kojih se uskladivao tekst protokola 3. sjednice mješovitog odbora za gospodarsku suradnju izmedu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva industrije i trgovine Ceške Republike. Drugog dana ovog radnog posjeta potpisan je Protokol 3. sjednice mješovitog odbora za gospodarsku suradnju izmedu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva industrije i trgovine Ceške Republike. Protokol su potpisali šefovi izaslanstava, državni tajnik Friganovic i zamjenik ministra Hovorka u nazocnosti veleposlanika RH u CR Frane Krnica i clanova izaslanstava. Nakon potpisivanja protokola održan je Poslovni forum hrvatskih i ceških tvrtki. Uz pozdravne govore šefova izaslanstava, održane su 4 prezentacije: 1) prezentacija Hrvatske gospodarske komore – gda Suncica Skupnjak Kapic, izvršna direktorica HGK 2) prezentacija „Mogucnosti investiranja u Hrvatskoj“ – g. Tomislav Pokaz, viši strucni savjetnik u Upravi za gospodarsku diplomaciju izvoz i investicije, MINGORP 3) prezentacija „Luka Rijeka“ – g. Željko Glavan, pomocnik direktora Luke Rijeka 4) prezentacija Czech Trade-a – g. Robert Vindiš, direktor ureda Czech Trade u Zagrebu Nakon prezentacija uslijedili su izravni poslovni razgovori hrvatskih i ceških poslovnih partnera.

Priopćenja