Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih na medunarodnoj likovnoj koloniji „Peroj 2007“, Hrvatski dom –Ljubljana

Svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih na medunarodnoj likovnoj koloniji „Peroj 2007“, Hrvatski dom –Ljubljana U Hrvatskom domu u Ljubljani sinoc je svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih ovoga ljeta na medunarodnoj likovnoj koloniji u Peroju u Istri. Izložba je realizirana u suradnji ovoga Veleposlanstva sa Savezom hrvatskih društava u Sloveniji i s makedonskim kulturnim društvom „Makedonija„ u Ljubljani. Izloženo je tridesetak radova 13 umjetnika iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije, medu kojima i dvije slike Maria Kezica, kulturnog atašea ovoga Veleposlanstva.

Svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih na medunarodnoj likovnoj koloniji „Peroj 2007“, Hrvatski dom –Ljubljana U Hrvatskom domu u Ljubljani sinoc je svecano otvorena izložba likovnih djela nastalih ovoga ljeta na medunarodnoj likovnoj koloniji u Peroju u Istri. Izložba je realizirana u suradnji ovoga Veleposlanstva sa Savezom hrvatskih društava u Sloveniji i s makedonskim kulturnim društvom „Makedonija„ u Ljubljani. Izloženo je tridesetak radova 13 umjetnika iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije, medu kojima i dvije slike Maria Kezica, kulturnog atašea ovoga Veleposlanstva. Brojne uzvanike u prigodi svecanog otvorenja pozdravio je Ivo Garic, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, a potom se nazocnima obratila Ema SolevaVarjana, organizatorica spomenute kolonije, predstavivši umjetnike i njihova djela. Iskazavši zahvalnost Darku šarcu, slikaru i utemeljitelju perojske slikarske kolonije i domacinu Ivi Garicu , posebno je pozdravila prisutne hrvatske i makedonske diplomate. Nakon svecanog otvorenja izložbe uslijedio je koncert makedonskih estradnih umjetnika „ Duo Petrovi“ koji su izveli nekoliko makedonskih i hrvatskih popularnih pjesama. Nakon kulturno-umjetnickog programa druženje je nastavljeno uz domjenak. Izložba ce biti otvorena za javnost do 18. listopada ove godine.

Priopćenja