Na sajmu gastronomije Food Specialities u gradu Houtenu 1. listopada 2018. godine održana je promocija nove, pete po redu knjige cijenjene nizozemske poduzetnice Betty Koster, pod nazivom Hollandse Kaas. Na promociji je kao posebna gošca sudjelovala i veleposlanica RH Gustovic-Ercegovac, kojoj je tom prigodom urucen prvi primjerak knjige. Kao dobar poznavatelj gastronomije i enologije, gda Koster za ovu godinu nosi naziv veleposlanice hrvatskih vina u Nizozemskoj. Posljednji projekt je uparivanje sireva i vina te su posjetitelji ovom prilikom mogli kušati hrvatska vina u kombinaciji s nizozemskim sirevima. Od hrvatskih sireva predstavljen je višestruko nagradivan hrvatski Paški sir.
Sajam Food Specialities održava se svake godine te je jedan od cjenjenijih medunarodnih sajmova iz podrucja gastronomije u Nizozemskoj. Namijenjen je iskljucivo strucnoj javnosti pa je stoga sudjelovanje na sajmu dobra prilika za uspostavu poslovnih kontakata i pronalazak novih kupaca i distributera proizvoda na nizozemskom tržištu i šire.
Priopćenja