Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Otvorenje izložbe ,,Hrvatska arheološka baština'''' u prostoru European Union House, na adresi 18 Dawson Street, Dublin 2, Dublin

Otvorenje izložbe ,,Hrvatska arheološka baština' u prostoru European Union House, na adresi 18 Dawson Street, Dublin 2, Dublin Povodom obilježavanja potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju, 13. prosinca 2011.g. je u prostoru Predstavništva Europske komisije u Irskoj, u samom središtu Dublina u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Dublinu i Odjela za kulturu samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu MVPEI te Predstavništva Europske komisije u Irskoj, otvorena izložba ,,Hrvatska arheološka baština'.

Otvorenje izložbe ,,Hrvatska arheološka baština' u prostoru European Union House, na adresi 18 Dawson Street, Dublin 2, Dublin Povodom obilježavanja potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju, 13. prosinca 2011.g. je u prostoru Predstavništva Europske komisije u Irskoj, u samom središtu Dublina u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Dublinu i Odjela za kulturu samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu MVPEI te Predstavništva Europske komisije u Irskoj, otvorena izložba ,,Hrvatska arheološka baština'. Sadržaj izložbe cine povijesni spomenici i arheološki lokaliteti izloženi na velikim plakatima koji predstavljaju tematsku šetnju kroz hrvatsku arheološku baštinu. Izložba tematizira ocuvanje nacionalne arheološke baštine, njezin znacaj i ulogu u turizmu, ali i poveznicu sa zajednickom europskom kulturnom baštinom. Uz šeficu Predstavništva Europske komisije u Irskoj, gdu Barbaru Nolan te veleposlanicu Republike Hrvatske u Irskoj, mr. sc. Jasnu Ognjanovac koje su otvorile izložbu, o izložbi ,,Hrvatska arheološka baština' je govorio i njezin autor, g. Sanjin Mihelic, kustos Arheološkog muzeja u Zagrebu, posebno se osvrnuvši na pricu o tzv. Hrvatskom Apoksimeonu, kod Lošinja otkrivenog, odlicno sacuvanog i umjetnicki iznimno impresivnog antickog kipa, koja je pobudila zanimanje velikog broja uzvanika. Otvorenje izložbe je bilo vrlo dobro posjeceno, a prisustvovali su mu predstavnici diplomatskog zbora te predstavnici irskog kulturnog, gospodarskog i javnog života te državljani Hrvatske koji borave u Irskoj. Izložba ce do 20. prosinca 2011.g. biti otvorena u prostoru European Union House, na adresi 18 Dawson Street, Dublin 2, Dublin. Ulaz je slobodan.

Priopćenja