Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Veleposlanstvu je 31. sijecnja. 2013. godine održana Književna vecer sa suvremenom hrvatskom književnicom Dašom Drndic

U Veleposlanstvu je 31. sijecnja. 2013. godine održana Književna vecer sa suvremenom hrvatskom književnicom Dašom Drndic. Književnica Daša Drndic boravila je u Bruxellesu u jednomjesecnoj umjetnickoj rezidenciji na poziv belgijske Kuce literature Passa Porta. Osim u veleposlanstvu Drndic je u Belgiji održala i književni susret u Antwerpenu u organizaciji Passa Porte, na kojem je predstavila svoj roman „Trieste, koji je preveden na nizozemski jezik.

U Veleposlanstvu je 31. sijecnja. 2013. godine održana Književna vecer sa suvremenom hrvatskom književnicom Dašom Drndic. Književnica Daša Drndic boravila je u Bruxellesu u jednomjesecnoj umjetnickoj rezidenciji na poziv belgijske Kuce literature Passa Porta. Osim u veleposlanstvu Drndic je u Belgiji održala i književni susret u Antwerpenu u organizaciji Passa Porte, na kojem je predstavila svoj roman „Trieste, koji je preveden na nizozemski jezik. Na književnoj veceri u veleposlanstvu, na kojem se okupilo oko cetrdeset uzvanika, vecinom hrvatskih prevoditelja i strucnjaka zaposlenih u europskim institucijama Drndic je govorila o svom opusu i svojoj poetici, predstavila svoju zadnju knjigu „Belladonna“, kao i knjige „Sonnenschein“ i „April u Berlinu“. Drndic je citala ulomke iz svoga zadnjeg romana „Belladonna“. Na kraju veceri se ugodno druženje s književnicom Drndic nastavilo uz razgovor i cašu hrvatskih vina.

Priopćenja