Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

O predstavljanju Hrvatske na Božicnom sajmu u elitnoj briselskoj opcini Woluwe Saint Pierre, od 8. do 11. prosinca 2011. godine

U Bruxellesu je od 8.-11. prosinca 2011. godine u okviru Božicnog sajma briselske elitne cetvrti Woluwe Saint Pierre predstavljena Hrvatska kao nova clanica EU. Svecanom otvorenju sajma koje je upriliceno na hrvatskom štandu prisustvovali su Willem Draps, gradonacelnik opcine Woluwe Saint Pierre, veleposlanik Boris Grigic, Ivan Novak, direktor predstavništva HTZ u Bruxellesu i Jean Claude Laes, vijecnik za financije i odnose s EU, uz mnoge druge uzvanike i Hrvate iz Bruxellesa.

Zajednickom inicijativom VRH u Bruxellesu i predstavništva HTZ u Bruxellesu je 8. prosinca 2011. godine, dan prije potpisivanja pristupnog ugovor s EU organizirano predstavljanje Hrvatske, na ovom vrlo posjecenom Božicnom sajmu u Bruxellesu kojeg u tri dana posjeti 15000 posjetitelja, pa je to bila izvrsna prigoda da Hrvatska bude u fokusu interesa posjetitelja kao nova clanica EU. Na hrvatskim štandovima posjetitelji su mogli degustirati i kupiti razne hrvatske proizvode, od dalmatinskog pršuta, kvalitetnih hrvatskih vina, maslinovih ulja,Vegete, bajadera, do originalnih unikatnih novogodišnjih cestitki koje su izradili ucenici Hrvatske nastave u Bruxellesu i Antwerpenu. Hrvatski štandovi s turistickim brošurama i gastronomskom ponudom bili su izuzetno dobro posjeceni i izazvali zanimanje velikog broja posjetitelja.

Priopćenja