Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Informacija o proslavi Dana hrvatske državnosti u Antwerpenu i obilježavanju kraja školske godine Hrvatske dopunske škole

U subotu, 16. lipnja 2007., održala se proslava Dana hrvatske državnosti u Antwerpenu. Tom je prilikom uprilicen i oproštaj veleposlanice RH u KB Ljerke Alajbeg, koja završava svoj diplomatski mandat i vraca se u Domovinu. U oproštajnom govoru, veleposlanica Alajbeg se posebno zahvalila Hrvatima u Antwerpenu na svoj pomoci i podršci koju su joj pružali tijekom njenog boravka u Belgiji. Naglasila je kako je spona izmedu Veleposlanstva i Hrvata u Antwerpenu bila oduvijek iznimno jaka.

U subotu, 16. lipnja 2007., održala se proslava Dana hrvatske državnosti u Antwerpenu. Tom je prilikom uprilicen i oproštaj veleposlanice RH u KB Ljerke Alajbeg, koja završava svoj diplomatski mandat i vraca se u Domovinu. U oproštajnom govoru, veleposlanica Alajbeg se posebno zahvalila Hrvatima u Antwerpenu na svoj pomoci i podršci koju su joj pružali tijekom njenog boravka u Belgiji. Naglasila je kako je spona izmedu Veleposlanstva i Hrvata u Antwerpenu bila oduvijek iznimno jaka. Istoga je dana obilježen kraj školske godine za djecu polaznike Hrvatske dopunske škole u Bruxellesu i Antwerpenu. Djeca su se od nastave oprostila kratkom priredbom, a ona koja su redovito polazila nastavu tijekom godine, dobila su i ucenicke knjižice koje potvrduju mogucnost izravne integracije u hrvatski školski sustav.

Priopćenja