Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

23. studenoga 2006. u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji održat ce se godišnja skupština Belgijsko-hrvatske gospodarske komore i kulturne udruge

Belgijsko-hrvatska gospodarska komora i kulturna udruga osnovana je 1995. godine kao nevladina organizacija (Association Sans But Lucratif) radi stvaranja i razvijanja gospodarskih i kulturnih veza izmedu Kraljevine Belgije i Republike Hrvatske.

23. studenoga 2006. u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji održat ce se godišnja skupština Belgijsko-hrvatske gospodarske komore i kulturne udruge Belgijsko-hrvatska gospodarska komora i kulturna udruga osnovana je 1995. godine kao nevladina organizacija (Association Sans But Lucratif) radi stvaranja i razvijanja gospodarskih i kulturnih veza izmedu Kraljevine Belgije i Republike Hrvatske. Glavni je cilj Komore promicanje interesa Kraljevine Belgije i Republike Hrvatske poticanjem ekonomskih, kulturnih, umjetnickih, sportskih i turistickih odnosa dviju zemalja te pomoci svako filantropsko djelo ili udrugu koja doprinosi razumijevanju i širenju prijateljstva izmedu Belgije i Hrvatske. Cilj je Komore biti važan kanal belgijskih i hrvatskih poslovnih krugova koji su u potrazi za poslovnom suradnjom i mogucnostima, prikupljanjem i dostavom korisnih informacija. Clanovi Komore su osobe koje imaju uglavnom poslovne kontakte s Republikom Hrvatskom kao stanovnici Kraljevine Belgije, zainteresirani, angažirani pojedinci koji poticu i pomažu organiziranje kulturnih i gospodarskih susreta te pomažu ostvarivanje kontakata izmedu dviju zemalja. Do sada su njeni clanovi bili privrednici, ugledni politicari, osobe na visokim položajima u medunarodnim i belgijskim tvrtkama. Aktualni je predsjednik Komore gospodin Pierre Chevalier, a pocasni predsjednik gospodin Mark Eyskens. Veleposlanstvo Republike Hrvatske sudjeluje aktivno u radu Komore te se godišnje skupštine i odbori uglavnom održavaju u prostorijama Veleposlanstva.

Priopćenja