Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica pravosuda Vesna Škare-Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinaric sudjelovat ce na neformalnom sastanku EU ministara za pitanja pravosuda i unutarnjih poslova

Ministrica pravosuda Vesna Škare-Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinaric sudjelovat ce na neformalnom sastanku EU ministara za pitanja pravosuda i unutarnjih poslova od 27. do 29. sijecnja u Luksemburgu i održati bilateralne sastanke sa svojim luksemburškim domacinima i kolegama.

Ministrica pravosuda Vesna Škare-Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinaric sudjelovat ce na neformalnom sastanku EU ministara za pitanja pravosuda i unutarnjih poslova koji se održava od 27. do 29. sijecnja u Luksemburgu. Ministri Škare Ožbolt i Mlinaric održat ce i bilateralne sastanke sa svojim luksemburškim domacinima i kolegama, Lucom Friedenom nadležnim za pitanja pravosuda i unutarnjih poslova i Nicolasom Schmitom, ministru u Ministarstvu vanjskih poslova i useljeništva koje je nadležno za pitanja migracija i kontrolu granica. Luksemburški domacini upoznat ce hrvatske kolege s planovima tijekom luksemburškog predsjedavanja Europskom unijom koji se odnose na Republiku Hrvatsku, posebno na podrucjima pravosuda i unutarnjih poslova. Predvideno je niz aktivnosti, izmedu ostalog održavanje raznih seminari po pitanjima azila, migracija, policijske suradnje i suradnje na podrucju kriminalistike. Ukoliko Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju stupi na snagu tijekom luksemburškog predsjedavanja predvida se osnivanje posebnog Pododbora za podrucje pravosuda i unutarnjih poslova za vrijeme samog predsjedavanja. Razgovori ce se takoder iskoristiti za konzultacije oko priprema za pocetak pregovora na jednom od najosjetljivijih poglavlja pravne stecevine EU, a koji se upravo odnose na podrucja pravosuda i unutarnjih poslova.

Priopćenja