Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Kovač na Institutu za istočnu Europu u Dresdenu održao predavanje o aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora

Veleposlanik Kovac na Institutu za istocnu Europu u Dresdenu održao predavanje o aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora Na poziv Instituta za istocnu Europu (Dresdner Osteuropa Institut) veleposanik dr. Miro Kovac održao je u Dresdenu predavanje na temu «Hrvatska na putu u EU». U svom izlaganju veleposlanik Kovac prikazao je povijest integracije Hrvatske u NATO i EU. Predavanju je nazocilo 100-ak osoba iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i znanosti, medu kojima su izmedu ostalih bili dogradonacelnik Dresdena Detlef Sittel i zastupnik u Europskom parlamentu Holger Krahmer.

Veleposlanik Kovac na Institutu za istocnu Europu u Dresdenu održao predavanje o aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora Na poziv Instituta za istocnu Europu (Dresdner Osteuropa Institut) veleposanik dr. Miro Kovac održao je u Dresdenu predavanje na temu «Hrvatska na putu u EU». U svom izlaganju veleposlanik Kovac prikazao je povijest integracije Hrvatske u NATO i EU. Predavanju je nazocilo 100-ak osoba iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i znanosti, medu kojima su izmedu ostalih bili dogradonacelnik Dresdena Detlef Sittel i zastupnik u Europskom parlamentu Holger Krahmer. Veleposlanik Kovac naglasio je da je put Hrvatske u euro-atlanske integracije, unatoc svim poteškocama, vrlo uspješan. Projekt osamostaljenja i razvoja Hrvatske je uspješna prica, rekao je veleposlanik Kovac. Hrvatska ce nakon ulaska u NATO nastaviti raditi na ostvarivanju svog drugog strateškog vanjskopolitickog cilja i uskoro postati 28. clanica Europske unije. Polazeci od skorog uklanjanja slovenske blokade, Hrvatska je spremna završiti pregovore s Europskom unijom do kraja 2009. godine, rekao je veleposlanik Kovac.

Priopćenja