Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Neformalni sastanak ministara rada i socijalne skrbi zemalja članica EU, zemalja članica EFTA-e kao i zemalja-kandidatkinja za članstvo u EU – Hrvatske i Turske

Neformalni sastanak ministara rada i socijalne skrbi zemalja clanica EU, zemalja clanica EFTA-e kao i zemalja-kandidatkinja za clanstvo u EU – Hrvatske i Turske Pod predsjedavanjem saveznog ministra rada i socijalne skrbi SR Njemacke, gospodina Franza Münteferinga , održan je 18. i 19 sijecnja neformalni sastanak ministara rada i socijalne skrbi zemalja clanica EU, zemalja clanica EFTA-e (Liechtenstein, švicarska, Island i Norveška) kao i zemalja-kandidatkinja za clanstvo u EU – Hrvatske i Turske.

Neformalni sastanak ministara rada i socijalne skrbi zemalja clanica EU, zemalja clanica EFTA-e kao i zemalja-kandidatkinja za clanstvo u EU – Hrvatske i Turske Pod predsjedavanjem saveznog ministra rada i socijalne skrbi SR Njemacke, gospodina Franza Münteferinga , održan je 18. i 19 sijecnja neformalni sastanak ministara rada i socijalne skrbi zemalja clanica EU, zemalja clanica EFTA-e (Liechtenstein, švicarska, Island i Norveška) kao i zemalja-kandidatkinja za clanstvo u EU – Hrvatske i Turske. Osim s ministrima, gospodin Müntefering susreo se i s predstavnicima socijalnih udruga i socijalnih partnera Europe. Tema sastanka, „Dobar posao“, ujedno je i jedno od tri težišta djelovanja ministarstva rada i socijalne skrbi u razdoblju predsjedavanja SR Njemacke Europskom unijom, u koje su takoder ukljuceni i daljnji razvoj europskih socijalnih modela i jednakih mogucnosti pri zapošljavanju. Postavljanje ove teme u središte neformalnog sastanka oznacava nastavak diskusije o uspostavljanju neophodne ravnoteže izmedu fleksibilnosti i sigurnosti na tržištu rada, a koja je otvorena, pod nazivom „Flexicurity“, za vrijeme austrijskog i, nakon toga, finskog predsjedavanja EU. Clanovi hrvatskog izaslanstva na sastanku bili su Dorica Nikolic, državna tajnica za socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, te Ante Vucic, pomocnik ministra za rad i tržište rada u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Priopćenja