Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

MVPEI RH primilo je obavijest o odluci parlamenta Republike Poljske i Republike Rumunjske o ratifikaciji Protokola o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na RH.

MVPEI RH primilo je obavijest o odluci parlamenta Republike Poljske i Republike Rumunjske o ratifikaciji Protokola o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na RH Ovim cinom Republika Poljska i Republika Rumunjska peta su, odnosno šesta zemlja od 26 clanica Sjevernoatlanskog saveza koje su ratificirale Protokol o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na Republiku Hrvatsku. Vec prije to su ucinili parlamenti Madarske, Latvije, Sjedinjenih Americkih Država i Litve.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske primilo je obavijest o odluci parlamenta Republike Poljske i Republike Rumunjske o ratifikaciji Protokola o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na Republiku Hrvatsku. Ovim cinom Republika Poljska i Republika Rumunjska peta su, odnosno šesta zemlja od 26 clanica Sjevernoatlanskog saveza koje su ratificirale Protokol o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na Republiku Hrvatsku. Vec prije to su ucinili parlamenti Madarske, Latvije, Sjedinjenih Americkih Država i Litve. Ratifikaciju Protokola o pristupanju od strane Parlamenta Republike Poljske i Rumunjske, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija smatra dodatnim poticajem Hrvatskoj na njezinom putu prema NATO-u, kao i još jednom potvrdom hrvatskog doprinosa sigurnosti euroatlantskog podrucja. Mario Dragun Glasnogovornik

Priopćenja