Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Nastava hrvatskog jezika

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH već dugi niz godina u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji organizira besplatnu nastavu hrvatskog jezika i kulture. Nastava je namijenjena djeci hrvatskih državljana koji privremeno ili stalno žive u Ruskoj Federaciji, odnosno djeci kojoj je hrvatski jezik obiteljski. Istovremeno je hrvatska nastava otvorena i za djecu državljana drugih zemalja koji su živjeli u Hrvatskoj, kao i za ostalu djecu koja žele učiti hrvatski jezik i upoznati hrvatsku kulturu, a za to imaju potrebno jezično predznanje.

Hrvatski jezik i kultura se izučavaju pod rukovodstvom učitelja kojeg odabire Ministarstvo s ciljem stjecanja znanja o Hrvatskoj i njezinoj kulturi u širem smislu riječi, što doprinosi uspješnijoj međukulturalnoj komunikaciji i boljem razumijevanju međusobnih različitosti.

Ovaj program, koji predviđa oko 70  sati školske nastave godišnje, organizira se još u 19 država svijeta (Argentina, Austrija, Belgija, Crna Gora, Čile, Francuska, Italija, Irska, Makedonija, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rumunjska,  Slovačka, Slovenija, Srbija, Švicarska, Velika Britanija).

Nastava je fakultativnoga karaktera i odvija se u razdoblju od rujna do lipnja u blok-satima od 90 minuta u prostorijama Veleposlanstva.

Nastava se održava subotom.                                                                 

Za detaljne informacije možete se obratiti profesorici hrvatskoga jezika Draženki Duvnjak putem e-maila: draska10@mail.ru  ili na broj telefona: +7 916 332 39 34.