U Beču proslavljen Dan državnosti, Dan oružanih snaga i 30 obljetnica međunarodnog priznanja RH

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Svečanim prijemom u parku carskog dvorca Schönbrunn, Veleposlanstvo RH u Beču zajedno sa Stalnom misijom pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama te vojnim izaslanikom obilježilo je 9. lipnja 2022. Dan državnosti, Dan Oružanih snaga i 30. obljetnicu međunarodnog priznanja RH.
Svečanom događaju nazočilo je više od 300 uzvanika, među kojima su bili predstavnici Diplomatskog zbora, državnih gospodarskih, kulturnih i znanstvenih institucija i organizacija, predstavnici medija, istaknuti pojedinci iz svih područja društvenog života i predstavnici hrvatske i gradišćansko hrvatske zajednice.
Suorganizator prijema bila je Međimurska županija koja je ovom prilikom predstavila svoju kulinarsku, enološku, turističku i kulturnu ponudu. U ime županije u kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su sopranistica Marija Vidović i Zrinska garda, a kao posebni gosti svečanosti su nazočili međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.
Prijem je glazbeno uveličala klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ koja je svojom vrhunskom izvedbom međunarodnim gostima na najbolji mogući način i na opće oduševljenje svih prisutnih predstavila tradiciju klapskog pjevanja.