Otvorenje izložbe hrvatskim istraživačima braći Seljan u Santiagu

  • Slika
  • Slika
Izložba Etnografskog muzeja u Zagrebu o Mirku i Stevi Seljanu i njihovim istraživanjima u Južnoj Americi otvorena je 8. lipnja 2022. godine u Santiagu, na Fakultetu arhitekture i urbanizma Čileanskog sveučilišta (Universidad de Chile - UC). Izložbu su zajednički otvorili rektor Sveučilišta dr. Ennio Vivaldi i veleposlanica Mira Martinec. O izložbi su govorili i Goranka Horjan, direktorica Etnografskog muzeja te Marija Živković, autorica izložbe te Daniel Opazo, v.d. dekana Fakulteta arhitekture i urbanizma,
Izložba o braći Seljan pobudila je veliki interes u akademskoj zajednici, a otvorenju su nazočili i Fernando Ayala, državni tajnik za obranu Republike Čile te Simon Borić, brat čileanskog predsjednika  Gabriela Borica.
Izložba o braći Seljan, koju podupire Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH u prigodi 30. godišnjice međunarodnog priznanja RH, imala je premijerno izlaganje u Asuncionu, Paragvaj, a paralelno s izložbom u Čileu bit će postavljena i u Brazilu (Ouro Preto, Sao Paolo, Curitiba) te naknadno u Limi, Peru.