U Muzeju čipke u Bruggeu održana izložba Paške čipke

  • Slika
  • Slika
Povodom obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Belgije,  u Bruggeu je otvorena izložba Paške čipke.
Otvorenje Izložbe i prigodni prijem održani su 8. lipnja 2022. godine u Muzeju čipke. Građani Bruggea, zaljubljenici čipke i aktivni čipkari čipkarske škole Muzeja, izložbu su mogli razgledati do 9. lipnja.
Na otvorenje Izložbe odazvali su se predstavnici političkog i javnog života Bruggea, članovi zbora počasnih konzula u Flandriji, učitelji čipke i članovi Upravnog vijeća Muzeja te građani i članovi škole čipkarstva koja djeluje u sklopu Muzeja. U sklopu prijema prigodom otvorenja Izložbe posluženo je hrvatsko vrhunsko vino i paški sir te bruške tradicionalne delicije i slastice.
Izložbu su prigodnim obraćanjima otvorili zamjenica veleposlanika Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, Alma Ljubić i gradonačelnik Grada Bruggea Dirk De Fauw. Otvorenju su nazočili i pročelnik Grada Bruggea za kulturu Nico Blontrock te počasni konzul Republike Hrvatske u Flandriji Lino Verbeke.
Izložbu paške čipke postavile su članice Udruge paških čipkarica Frane Budak iz Grada Paga. Predsjednica udruge Nedjeljka Oros i članica Udruge Gordana Maržić, koja je tijekom večeri bila odjevena u tradicionalnu pašku narodnu nošnju, predstavile su pašku čipku i održale demonstraciju izrade iste.  
Izložba paške čipke u Bruggeu održana je uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji.