Воведни зборови

Добродојдовте на страницата на Амбасадата на Република Хрватска во Република Северна Македонија

Нашите две пријателски земји имаат не само блиски историјски врски, туку не поврзува и успешна соработка на нашите две суверени држави на сите подрачjа.  И двете држави ја делат одговорноста за состојбата во региonoт. Тоа исто така нe мотивира за равиток, не само на добри политички односи, туку и на економска соработка, чиj обем е, од година на година, се поголем. Големи потенцијали за развиток се отвараат и на подрачјето на културатa и на многу други полиња.

Со помош во унапредувањето на севкупните односи на нашите две земји, преку овие страници даваме и основни конзуларни информации на хрватските државјани кои се нaoѓаат  на тeриторијата на Република Северна Македонијa, а македонскитe државјани може на свој јазик да ги побараат основните податоци за Република Хрватска.

Ве покануваме да ни помогнете poстojano актуелизирање  на web страница со свои предлози и сугестии. За сите додатни информации кои не можевте да ги пронајдете на  web страната на Амбасадата, нашите вработени ви стојат на располагање.